MET UW HUISDIER NAAR ENGELAND

Het uitstappen van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Brexit) zal zeer waarschijnlijk gevolgen hebben voor het reizen met uw huisdier naar Engeland. De situatie is op dit moment nog niet erg duidelijk maar afhankelijk van de onderlinge afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU zullen er waarschijnlijk nieuwe regels komen. Hopelijk is er einde van de maand meer bekend over de Brexit.

Om niet voor verrassingen komen te staan adviseren wij u de volgende website goed door te lezen: https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/…

Bent u van plan om na 29 maart met uw huisdier naar Engeland te reizen dan is het aan te bevelen om voor de zekerheid een titerbepaling voor de Rabiës te laten doen bij uw dierenarts. Deze bloedtest kan 30 dagen na het zetten van de vaccinatie gedaan worden. Dit kan echter direct gedaan worden bij honden die al een Rabiës vaccinatie gehad hebben. Na ongeveer 6 weken ontvangt u schriftelijk de uitslag. Afhankelijk van hoe scherp de regels worden, geldt er vervolgens een wachttijd van 3 maanden voordat u Engeland mag inreizen met uw huisdier.

Heeft u naar aanleiding van dit onderwerp nog meer vragen dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk, 0111-463000.